ez is van...

tumblr, fotókkal: csavi52.tumblr.com
fotók:indafoto.hu/csavahuzo
e-mail:csavarhuzo77[kukac]gmail[pont]com
van még:fészbúk, msn, skype, hasonló baromságok

csip-csip...

szerintetek...

címszavakban...

ajándék (8) alvás (13) balaton (9) barátnő (5) betegség (6) bicikli (12) bkv (13) bl (8) blog (29) bringa (9) budapest (5) buék (5) buli (30) bulvár (5) csili (6) dexter (5) dunaferr (5) eb (21) élet (8) én (158) énblog (5) esküvő (5) eső (7) étterem (7) fáradtság (6) fellépés (7) fénykép (7) film (11) foci (106) fotó (10) fotózás (7) főzés (5) ftc (5) hellókarácsony (14) hétfő (5) hétvége (29) hideg (7) játékvezetés (33) jégkorong (5) kaja (6) karácsony (6) képek (8) kerékpár (7) magyar (6) magyarország (5) malb (5) máv (6) mefob (5) mozi (12) munka (54) nb1 (6) (6) nyár (8) nyaralás (6) olimpia (11) ősz (5) pálinka (5) pihenés (8) röpi (13) röplabda (68) sérülés (7) sör (18) spori (5) sport (29) statisztika (8) strandröplabda (13) szabadság (5) szalagavató (23) sztrájk (6) születésnap (9) tábor (5) tánc (56) tél (9) tűzvonalban (6) tv (11) vacsora (9) vb (6) video (5) # a múlt

munka off...negyedik fejezet

2012.11.23. 09:37 csavarhuzo77

és akkor a kép az apró mozaikokból, ahogy azt ígértem. most, hogy kézbe vettem a gépet azzal az eltökélt szándékkal, hogy összeszedem, mi az amit konkrétan tudunk, rájöttem ez a legkevesebb az egész sztoriban.

az első, mindent elindító morzsa nem volt más, mit egy elvél, amit a cégvezetés küldött véleményezésre a reprezentatív szakszervezetnek. ebben a levélben szerepelt egy leépítés terve, egy gyáregység felszámolása és mindezekhez társítva egy dátum. kicsit olyan szaga van a dolognak, mint mikor a mobilcégek véletlenül elhagynak egy koncepció telefont. véletlenül. nos ez a levél is véletlenül nyilvánosságra került. ekkor indult a pánik és a találgatások sora.

és akkor mondhatjuk, hogy itt a történet végére is értünk. ugyanis ezen egy nem egészen hivatalos és egyáltalán nem publikus levélen kívül semmi, de semmi információnk nincs, ami kicsit is hivatalosnak mondható. amiből ezen későnyári levél óta informálódunk, az mind-mind pletyka, szóbeszéd.

persze tudjuk, hogy nem lehet ezt félvállról venni, hiszen a mi nemzetgazdasági miniszterünk is erről tárgyalt moszkvában, illetve nemtárgyalt.

az anyacégnél a beszerzők minden alkatrész és anyagrendelésünket megkérdőjelezik. felteszik a kérdést, kell ez nekünk még egyáltalán? hiszen ennyi időre minek?

azután jött ennek a hivatalosabb része is, minek a fele se tréfa. mikor is a vezetők szegezték nekünk, tessenek indokolni, ha kell valami, mert nem akarunk olyanba pénzt fektetni, amit sosem fogunk felhasználni. majd jött a pillanat, mikor már a mi kereskedőinknek is megmondták, meddig lehet felvenni rendelést. ez az állapot szerencsénkre most éppen kitolódott. szóval minden hivatalos tájékoztatás nélkül ott tartunk, hogy talán csak perceink vannak hátra. ez így együtt pedig szörnyen rossz.

senki nem tudja, mire számítson. és ez nem jó. akik tehetik, tehették, azok igyekeznek továbbállni, sokan meg is tették. helyettük új ember nem jöhet természetesen, hiszen bezárni készülő gyárba nem veszünk fel embert. a reménykedők tábora reménykedik. mi mást kellene tennie. ők a pozitív pletykákba próbálnak kapaszkodni.

nekem is megvan természetesen a teóriám. asszem más már nincs is hátra, mint ennek a feltárása. na és persze azok az események, amik ezek után fognak bekövetkezni. mert valaminek történnie kell. lesz még miről karcolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://csavarhuzo.blog.hu/api/trackback/id/tr354920234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása