ez is van...

tumblr, fotókkal: csavi52.tumblr.com
fotók:indafoto.hu/csavahuzo
e-mail:csavarhuzo77[kukac]gmail[pont]com
van még:fészbúk, msn, skype, hasonló baromságok

csip-csip...

szerintetek...

címszavakban...

ajándék (8) alvás (13) balaton (9) barátnő (5) betegség (6) bicikli (12) bkv (13) bl (8) blog (29) bringa (9) budapest (5) buék (5) buli (30) bulvár (5) csili (6) dexter (5) dunaferr (5) eb (21) élet (8) én (158) énblog (5) esküvő (5) eső (7) étterem (7) fáradtság (6) fellépés (7) fénykép (7) film (11) foci (106) fotó (10) fotózás (7) főzés (5) ftc (5) hellókarácsony (14) hétfő (5) hétvége (29) hideg (7) játékvezetés (33) jégkorong (5) kaja (6) karácsony (6) képek (8) kerékpár (7) magyar (6) magyarország (5) malb (5) máv (6) mefob (5) mozi (12) munka (54) nb1 (6) (6) nyár (8) nyaralás (6) olimpia (11) ősz (5) pálinka (5) pihenés (8) röpi (13) röplabda (68) sérülés (7) sör (18) spori (5) sport (29) statisztika (8) strandröplabda (13) szabadság (5) szalagavató (23) sztrájk (6) születésnap (9) tábor (5) tánc (56) tél (9) tűzvonalban (6) tv (11) vacsora (9) vb (6) video (5) # a múlt

sörön következő forduló

2008.06.13. 13:27 csavarhuzo77

ha minden alkalommal új italt akarnék ajánlani az aktuális nemzetek meccséhez, akkor azt hiszem, norvégiával bajban lennék. ott se nagyon fívik az alkohol fogyasztás. nemzeti italuk nem is nagyon van. legalábbis semmi norvégot nem leltem sokáig, míg rá nem leltem erre a linkre. mézsör. hááát, nem tudom, mindent meg kell kóstolni egyszer, de remélem, nem hibázik sokat ma övrebö spori, mert ilyet nem akarok gyakorta fogyasztani. ő lesz a mai olasz-román derbi bírája. ha a szomszédainkon múlna, akkor a pálinka az ő italuk lenne, de szerencsére nem így van, az a miénk. gyártanak ők sört. ursus néven például egy állítólag egészen fogyaszthatót. viszont a román szurkolók valószínűleg bergenbiert emelnek orcájukhoz inkább, mert ez a legtöbbet forgalmazott ser náluk.

ha már sörök, akkor nézzük mit ihatunk, ha söröznénk és erősen nemzeti érzelmű taljánok vagyunk. nos elsőre túl sok olasz sörmárka nem ugrott be. viszont, aki keres, talál. ezt: peroni nastro azzurro. fogalmam sincs milyen lehet, de kétségkívül sör és olasz. ha fenti két nemzettől valaki esetleg tudna még, akkor kommentet, de azonnal.

este hollandia remélem, legyűri a franciákat és örömöben holland sört kortyolhatok. (erre még hajlandó is vagyok) itt mondjuk még fejből is tudok márkákat. az amstel és a heineken ugrik be elsőre és mindkettő teljes mértékben rendben is van. főként az utóbbi. az ellenoldal kevésbé söreiről híres nemzet, de azért elég sokan fogyasztottak már nálunk is kronenbourgot vagy 1664-et. legfeljebb nem tudták, hogy francia nedűt isznak. és, ha a tegnapi szégyen után fandel spori kimerészkedik a pályára, allpr egészségére egy jófajta német búzát javasolnék, mondjuk az erdingert.

A bejegyzés trackback címe:

https://csavarhuzo.blog.hu/api/trackback/id/tr78518197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gergő · http://ciaomilano.freeblog.hu/ 2008.06.14. 03:15:39

A Peroni szerintem nagyon jó. Emellett a Birra Morettit tuti ismered, de van Dreher is (és eredeti olasz tényleg(!), ha akarod elmesélem a sztorit), ami szintén nem rossz. Aztán ott a Wührer, aminek a neve ugyan picit sem sejteti, hogy olasz, de állítólag ez a legrégebbi sörük a taljánoknak. Mellékesen vetekedik az otthon kapható(?) Hektor nevű kollegájával. (Ha még nem ittál, ki ne próbáld, borzalmas, csak míg anno otthon üvegbetéttel együtt 49 forint volt a Hektor:), addig itt ez a Wührer csöppet drágább, de legalább ugyanolyan szar.)
Viszont ha már Románia. Erdélyban van a Hargita sör, ami ugyan ízre legalább semmilyen, ebben az egyben pozitív irányban kiemelkedik az előbbi kettő körül, viszont a csapvíztől sem sokkal különb. Ehelyett a Ciuc az ajánlott, ha már a Nagyvárad-Gyergyószentmiklós tengelyben mozgunk.
A Nastro Azzurro az olaszok importra gyártott söre, de célországként ez elsősorban nem Magyarországot jelenti, hanem az Újvilágot. Mi van még? Ami még talán említésre méltó a Forst vagy a Birra Castello. Ez utóbbi kettőn kívül amúgy a Heineken és a SABMiller gyártja a fentebb említett söröket (természetesen van Heineken is), valamint még a Carlsberg van jelen saját márkáival (Carlsberg, Tuborg), meg pár jelentéktelen olasz egyeddel. Nálunk a koliban egy Fidel névre hallgató márka dívik. Ez az Esselunga áruházlánc saját márkája, amit azért nem Esselungának hívnak, mert még annál is gazdaságosabb. (Mintha otthon lenne a Tesconak a TG-n kívül mégegy márkája, ami még a most forgalomban lévőnél is olcsóbb és "jobb" minőségű lenne.)
Többet erőszakkal sem tudnék írni az olasz sörökről. Természetesen jelen van a német paletta, illetve leginkább annak kevésbé minőségi portékái. A Peronit viszont tényleg tudom ajánlani.

Amúgy országos letargia van. Már csak azt nem értem, mit röhögték ki a franciákat az esti meccs után a TV-ben a "szakértők"... (Biztos kínjukban.) Egyedül a románoknak van okuk egy kevés mosolyra, egy holland B-csapat ellen még nyerhetnek is talán (bár nem szerintem). Sőt, amekkora szar/peches az olasz és a francia csapat, egy barátságos döntetlennel mindketten kiesnek, a románok meg a holland B-től ki is kapva továbbmennek.

csavi · http://csavarhuzo.blog.hu 2008.06.14. 16:27:23

huhh, gergő, ez szép volt, köszi. a továbbjutásról annyit, hogy várhidi exkapitány szerint a hollandok direkt továbbviszik a románokat magukkal, mert az jobb, mint a másik kettő bármelyike. szerintem ez azért nem ilyen egyszerű. legközelebb ugye az elődöntőben találkoznának, ha románia eljut odáig. de ez megérne talán egy külön posztot is.
süti beállítások módosítása