ez is van...

tumblr, fotókkal: csavi52.tumblr.com
fotók:indafoto.hu/csavahuzo
e-mail:csavarhuzo77[kukac]gmail[pont]com
van még:fészbúk, msn, skype, hasonló baromságok

csip-csip...

szerintetek...

címszavakban...

ajándék (8) alvás (13) balaton (9) barátnő (5) betegség (6) bicikli (12) bkv (13) bl (8) blog (29) bringa (9) budapest (5) buék (5) buli (30) bulvár (5) csili (6) dexter (5) dunaferr (5) eb (21) élet (8) én (158) énblog (5) esküvő (5) eső (7) étterem (7) fáradtság (6) fellépés (7) fénykép (7) film (11) foci (106) fotó (10) fotózás (7) főzés (5) ftc (5) hellókarácsony (14) hétfő (5) hétvége (29) hideg (7) játékvezetés (33) jégkorong (5) kaja (6) karácsony (6) képek (8) kerékpár (7) magyar (6) magyarország (5) malb (5) máv (6) mefob (5) mozi (12) munka (54) nb1 (6) (6) nyár (8) nyaralás (6) olimpia (11) ősz (5) pálinka (5) pihenés (8) röpi (13) röplabda (68) sérülés (7) sör (18) spori (5) sport (29) statisztika (8) strandröplabda (13) szabadság (5) szalagavató (23) sztrájk (6) születésnap (9) tábor (5) tánc (56) tél (9) tűzvonalban (6) tv (11) vacsora (9) vb (6) video (5) # a múlt

munka off...második fejezet

2012.10.16. 07:50 csavarhuzo77

megígértem, tehát itt a folytatás, még ha nem is pont egy hét múlva. felröppent tehát a hír, hogy bezár a gyár. az első néhány napban tényleg semmi más nem történt, mint pánikolás. nem tudok erre jobb szót. mindenki a kétségbeesés határán volt. próbált okos lenni, vagy megtudni valamit attól, aki okosnak tűnt. persze senki nem volt az. de ez is, mint minden csoda, három napig tartott, majd elindultak az első pletykák. a "biztos helyről hallottam"-tól, a "nem tudom igaz e, de többen is mondták"-ig. természetesen a forrás sosem derült ki, de a pletykák terjedtek. hosszú hetekig volt jellemző, hogy minden nap egy, de inkább kettő verzió reppent fel arról, hogy mi lesz a folytatás. eleinte ezek arról szóltak, hogy mikor és milyen módon történik meg az elbocsátási hullám. egyben, külön-külön. ki meddig húzhatja, kinek ajánlanak másik helyet, stb.

és ezzel párhuzamosan megjelentek persze a pletykák cáfolatai is. ezek két dolog köré épültek. az egyik az volt, hogy a kiszivárgott levelek csak kiszivárogtatások, semmi hivatalos nincs bennük. ez amúgy érdekes módon jellemző, mert a tulajdonosi kőr részéről azóta sem jelent meg semmilyen hivatalos állásfoglalás irányunkban a létszámleépítéssel kapcsolatban, ugyanakkor tévében és nyomtatott sajtóba is fel-felbukkan egy-egy vezető, aki nyilatkozik a témában. a cáfolatok másik alappillére pedig a törvény volt. mert minden pletykában volt valami hajmersztő és leginkább szürreálisnak nevezhető elem, ami miatt hiteltelennek tűnt.

a történet egészének legfájóbb pontja az emberek sorsa. könnyű belátni, ha valami nem megy, azt nem szabad erőltetni. gazdaságilag a bezárás lehet(ne) indokolt és a pénzét a tulajdonos viszi vásárra, de az emberek sorsa ettől még tragikusan alakul. van nálunk olyan dolgozó, aki télen az innen vásárolt (?) hulladék fával fűt. a felesége és a gyereke szintén itt dolgozik. nyögik a lakáshitelt. nem nehéz elképzelni, mi lesz velük. és akkor a gazdasági érdek senkit nem fog érdekelni. ráadásul, az a része a történetnek korántsem ilyen világos. erről legközelebb...

A bejegyzés trackback címe:

https://csavarhuzo.blog.hu/api/trackback/id/tr874851325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása