ez is van...

tumblr, fotókkal: csavi52.tumblr.com
fotók:indafoto.hu/csavahuzo
e-mail:csavarhuzo77[kukac]gmail[pont]com
van még:fészbúk, msn, skype, hasonló baromságok

csip-csip...

szerintetek...

címszavakban...

ajándék (8) alvás (13) balaton (9) barátnő (5) betegség (6) bicikli (12) bkv (13) bl (8) blog (29) bringa (9) budapest (5) buék (5) buli (30) bulvár (5) csili (6) dexter (5) dunaferr (5) eb (21) élet (8) én (158) énblog (5) esküvő (5) eső (7) étterem (7) fáradtság (6) fellépés (7) fénykép (7) film (11) foci (106) fotó (10) fotózás (7) főzés (5) ftc (5) hellókarácsony (14) hétfő (5) hétvége (29) hideg (7) játékvezetés (33) jégkorong (5) kaja (6) karácsony (6) képek (8) kerékpár (7) magyar (6) magyarország (5) malb (5) máv (6) mefob (5) mozi (12) munka (54) nb1 (6) (6) nyár (8) nyaralás (6) olimpia (11) ősz (5) pálinka (5) pihenés (8) röpi (13) röplabda (68) sérülés (7) sör (18) spori (5) sport (29) statisztika (8) strandröplabda (13) szabadság (5) szalagavató (23) sztrájk (6) születésnap (9) tábor (5) tánc (56) tél (9) tűzvonalban (6) tv (11) vacsora (9) vb (6) video (5) # a múlt

a tánc elegáns, a tánc magasztos...

2012.04.27. 09:57 csavarhuzo77

gondolkodtam, megírjam-e. aztán úgy döntöttem megírom. versenyezgetünk. ismét. bár a táncversenyek világa már nem olyan, mint régebben. sokkal kevesebb versenyző van. át is alakult a verseny. osztályos-, hobbi- és tánciskolás versenyek is vannak. és a színvonal is elég vegyes.

az osztályosok olyanok, amilyenek. az alsóbb osztályok versenyein néha bántóan kevesen vannak. a minőség pedig igazi versenyhelyzet nélkül nem is lehet eget verően magas. a hobbiversenyek egy-egy tánc külön értékelésével kaotikussá tudnak válni. a tánciskolások pedig szintén hatalmas minőségi szélsőségeket tudnak bemutatni. a háromféle versenyforma eredménye, hogy sok táncos sehol sincs. amúgy sincs, és ennek rengeteg oka van. az egyik, hogy osztályos verseny kevés van, sokat kell érte utazni és akkor sem biztos, hogy egymást kell letaposni a versenyzőknek. így az előrejutás lassú. a tánciskolás versenyeknek pedig nincs szakmai felügyelete. és ez a nagy baj. mert előfordulhatnak olyan "tévedések", amelyeket azért élesben senki nem engedne meg magának pontozóként.

megjegyzem, az utóbbi hónapokban, mióta ezeket a versenyeket látogatjuk, mindig, minden táncból hozunk el érmet. ritkább eset az ezüst, ne adj isten a bronz, mint az arany. pedig nincs mögötte több gyakorlás, mint az eddigi hétköznapokon. sőt esett már meg olyan is, hogy munkából zuhantam be a helyszínre. nincs különösebb jelentősége a dolognak, hogy hol végzünk. inkább egy-egy párossal szoktunk "vérre menő" presztzscsatákat vívni.

legutóbb azonban az történt, hogy a három páros döntőben majdnem utolsók lettünk. persze ez benne van a pakliban, de megnéztük hogyan. a háromból az egyik páros saját bevallása szerint is outsider kissé. jóban vagyunk, minket nem  is igazán ellenfélnek tekint, hanem példaképnek. és tényleg nem nagyképűségből mondom. a másik eddig jóval mögöttünk végzett mindannyiszor szintén, bár az előzőnél kétségtelenül jobb képességű páros. nos ennek a fiatal párnak az oktatója pontozott a versenyen. most először. nyertek. jár a gratuláció. csak a dicsőség fényét tompítja, hogy az oktatójuk úgy gondolta, ha saját párját elsőnek teszi, az természetes. négyből négy táncban. és az is, hogy akit mindenki valóban riválisának gondolt (azért nem írom, hogy jobbnak, mert tényleg nem akarok nagyképűnek tűnni), azt nem második helyre rakta, hanem a lefelé erősen kilógó harmadik pár mögé. így biztosítva, hogy ha a többi pontozó tisztességesen pontoz, akkor az ő párosa garantáltan nyerő legyen.

mantovai viktóriának külön gratulálok, hiszen el tudta dönteni a sorrendet, csak éppen nem ezt írta a pontozólapra. tudatosan, elcsalva ezzel az eredményt. az ezüstérem így is egy lesz az érmek között. nem vagyok nagy gyűjtő, egy kupacban lóg a többivel. a párosa pedig talán nem képzeli be magának, hogy most már bárkit, bármikor legyőzhet, mert akkor szorgalommal és kitartással még igazán jó táncosok is lehetnek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csavarhuzo.blog.hu/api/trackback/id/tr444476037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása