ez is van...

tumblr, fotókkal: csavi52.tumblr.com
fotók:indafoto.hu/csavahuzo
e-mail:csavarhuzo77[kukac]gmail[pont]com
van még:fészbúk, msn, skype, hasonló baromságok

csip-csip...

szerintetek...

címszavakban...

ajándék (8) alvás (13) balaton (9) barátnő (5) betegség (6) bicikli (12) bkv (13) bl (8) blog (29) bringa (9) budapest (5) buék (5) buli (30) bulvár (5) csili (6) dexter (5) dunaferr (5) eb (21) élet (8) én (158) énblog (5) esküvő (5) eső (7) étterem (7) fáradtság (6) fellépés (7) fénykép (7) film (11) foci (106) fotó (10) fotózás (7) főzés (5) ftc (5) hellókarácsony (14) hétfő (5) hétvége (29) hideg (7) játékvezetés (33) jégkorong (5) kaja (6) karácsony (6) képek (8) kerékpár (7) magyar (6) magyarország (5) malb (5) máv (6) mefob (5) mozi (12) munka (54) nb1 (6) (6) nyár (8) nyaralás (6) olimpia (11) ősz (5) pálinka (5) pihenés (8) röpi (13) röplabda (68) sérülés (7) sör (18) spori (5) sport (29) statisztika (8) strandröplabda (13) szabadság (5) szalagavató (23) sztrájk (6) születésnap (9) tábor (5) tánc (56) tél (9) tűzvonalban (6) tv (11) vacsora (9) vb (6) video (5) # a múlt

csak a foci itt is

2010.07.02. 18:34 csavarhuzo77

itt ugyan szinte csak magamnak írogatok, mert baromira nem olvassa senkise a blogom, de majd egyszer talán ismét lesznek olvasók. persze, ha teszek érte. na de legalább én is emlékezni fogok, ha más nem is. (mennyire értelmetlen bevezető volt ez atya ég!!!) szóval most kivételesen nem az allwhites-on blogolok a vébéről, hanem itt.

kedvenc vesszőparipám a játékvezetés. mégiscsak ez az a része a focinak (is), amihez a leginkább értek. nem az a bajom, hogy hibáznak a sporik és tévednek egyszer-kétszer, hanem az, hogy nem olyan hibákat követnek el, ami úgymond benne van. nagyon jól ismerem a szituációt, mikor rajtad játékvezetőn kívül mindenki tudja mi történt. azokra a buktatásokra, könyöklésekre, ütésekre gondolok itt, amiket egyszerűen nem lehet észrevenni, mert annyi más hülyeségre kell figyelni. ilyenek a kezezések is. azokkal tényleg be lehet fürdeni úgy, hogy tényleg csak te nem látod játékvezetőként.

de az angolok gólját tutira látni lehet onnan, ahol a partjelző állt. ez nem az az eset, mikor félpályáról ráemelik és mindenki - akinek látni kellene - olyan helyen áll, hogy egyszerűen esélytelen. az asszisztens abszolút jó helyen állt, onnan ez tisztán látható. és bizony illik is követni a labdát ilyenkor.

az argentín lesgólt is lehetetlen nem észrevenni. senki nem volt a védők közül a kapuhoz közelebb, nemhogy ketten!

és ma meg ez a nisimura. össze-vissza fújkált. nem voltak nagy hibái, csak úgy tűnt, szereptévesztésben van. a vb negyeddöntő - kedves nisimura sporttárs - nem a játékvezetőről szól. csitítgatni, beszélgetni akkor kell, ha ezt a meccs igényli, és akkor ezzel meg is kell fogni a meccset. ellenkező esetben ez lesz belőle. feleslegesen odébbrakatott és visszarendelt szabadrúgások és bedobások, míg a hajrában már pattogó labdából rúgott ki a brazil kapus. akkor legyünk már következetesek! ráadásul senki nem vette komolyan. vagy lapok, vagy beszélgetés, vagy valami, de stílusosan és következetesen.

meg merem kockáztatni, a kiállítás a spori lelkén szárad. egyáltalán nem presszionálta a csapatokat a folyamatos játékra. ráadásul ez neki nem is annyira testhezálló, mint mondjuk webbnek.

ettől függetlenül a brazilok maguk miatt estek ki, szép volt oranje!

A bejegyzés trackback címe:

https://csavarhuzo.blog.hu/api/trackback/id/tr592125768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása