ez is van...

tumblr, fotókkal: csavi52.tumblr.com
fotók:indafoto.hu/csavahuzo
e-mail:csavarhuzo77[kukac]gmail[pont]com
van még:fészbúk, msn, skype, hasonló baromságok

csip-csip...

szerintetek...

címszavakban...

ajándék (8) alvás (13) balaton (9) barátnő (5) betegség (6) bicikli (12) bkv (13) bl (8) blog (29) bringa (9) budapest (5) buék (5) buli (30) bulvár (5) csili (6) dexter (5) dunaferr (5) eb (21) élet (8) én (158) énblog (5) esküvő (5) eső (7) étterem (7) fáradtság (6) fellépés (7) fénykép (7) film (11) foci (106) fotó (10) fotózás (7) főzés (5) ftc (5) hellókarácsony (14) hétfő (5) hétvége (29) hideg (7) játékvezetés (33) jégkorong (5) kaja (6) karácsony (6) képek (8) kerékpár (7) magyar (6) magyarország (5) malb (5) máv (6) mefob (5) mozi (12) munka (54) nb1 (6) (6) nyár (8) nyaralás (6) olimpia (11) ősz (5) pálinka (5) pihenés (8) röpi (13) röplabda (68) sérülés (7) sör (18) spori (5) sport (29) statisztika (8) strandröplabda (13) szabadság (5) szalagavató (23) sztrájk (6) születésnap (9) tábor (5) tánc (56) tél (9) tűzvonalban (6) tv (11) vacsora (9) vb (6) video (5) # a múlt

szalagavatóposzt

2009.08.31. 19:56 csavarhuzo77

szöszi+megdugása

na pont ez az a keresőkifejezés, amire nem gondoltam volna, hogy a blogomhoz vezet. pedig a statisztika szerint de. nos erre én is igazán kíváncsi vagyok, hogy jött össze. és már másodszor van a statisztikában. viszont az elmúlt egy-másfél évben folyamatosan toplistás a 'szalagavató beszéd' illetve az utóbbi időben a 'szalagavaó koreográfia'. nos, most jött el az idő!

haladjunk a fent felvázolt rendben, de visszafelé. (így a végére marad a szöszi megdugása, amit addig még átgondolok.) első (vagyis utolsó) tehát a koreográfia. nos ez két féle dolog is lehet. az egyik a tánc koreográfiája maga. nos azt hiszem, ebben tudok leginkább bárki segítségére lenni. olyannyira, hogy most ragadnám meg mindenki figyelmét, hogy ebben a kérdésben e-mail, komment és ilyenek jöhetnek bátran. tényleg tudok segíteni! hogy ne csak a levegőbe beszéljek, még tanári karból is sikerült már embert faragnom! (már tánc terén gondoltam!) és rendkívül kreatív is tudok lenni. erre volt gyönyörű példa a lagzi lajossal kombinált strauss, mint keringő. de ennyit önnön fényezésemről.

viszont, ha nem akarom fényezni magam, akkor tovább kell lépnünk. (valójában csak lépnem, mert egyedül írom a blogot!) szóval a szavató koreográfia úgy, mint forgatókönyv. nos ezt alapvetően kár a neten keresni szerintem, mert ahány iskola, annyi forgatókönyv. viszont egy javaslatom azért van. nem kell sok beszéd! és sok protokoll! de tényleg! valójában minden szervező úgy gondolja, ennyi jár szegény végzősöknek, mert majd elérzékenyülés van, meg a szülők is erre kíváncsiak. hát lónak az izéjét! nem kell az senkinek. tehát első lépésként valaki vezesse fel az eseményt. röviden! legyen szimpatikus fiatal tanuló, aki tud (!) beszélni. a beszéd ne legyen véresen mély mondanivalójú, mert azt a kutya nem fogja megjegyezni, és csak elunják magukat. tehát rövid, frappáns. persze kell a kultúra, legyen idézet, vers. de csak lazán. aztán jöjjön az, amit senki nem akar. igazgató néni/bácsi. a végzősök minimum négy éve unhatják a beszédeit, a többiek meg most fogják megunni. szóval csak röviden. második lépés! szalagtűzés. ha kevés az osztály, akkor a mindenki nevének felolvasása nem olyan nagy tragédia, de mondjuk 8 végzős osztálynál ez már azért meggondolandó. ha már mindenképp, akkor olvassák ketten, begyakoroltan, hogy az első név utolsó hangaji alatt már a második is elkezdődjön. mint a pályaudvari digitálisan összerakott bemondó.

a harmadik rész a legkényesebb. tánc. ezt egyrészt okosan kell sorbarakni, másrészt úgy kell megoldani, hogy a tűzés után ne kelljen szünetet tartani. nos, ide kell valami, ami kitölti az időt. láttam már táncoló párt, aki valamiért például kapcsolódott az iskolához, meg alsóbb évfolyamos sulizenekart is. lényeg, hogy beszéd ne legyen. mert abból volt elég az elején. a tánc mellett szól, hogy úgyis az jön, felvezetésnek pont jó. ellene, hogy félnek a szervezők, hogy mi lesz, ha jönnek a "profik" és majd hozzájuk hasonlítgatják az osztályokat. szerintem nem fogják. eszükbe se jut! ráadásul nem is ugyanaz egy pár, és egy húszfős csoport. szóval akár jöhet is a táncos pár. de akár a zenekar is. azzal viszont az a baj, hogy fiatalok lévén jó eséllyel valami rétegzenét játszanak. végül megoldás lehet, ha kap egy esélyt az alsóbb évfolyam.

a táncokat persze sorba kell rakni, de ez már tényleg helyi sajátosság. (akár ebben is segítek, ha kell!) amúgy a legjobb a sorsolás, mert akkor nem sértődnek meg az osztályok!

ha külön évfolyamkeringő van, akkor annak a végén kell jönni a tradíciók szerint. viszont ez előtt megint öltözés van. nehéz ügy, megint jönni kell valaminek. meglepetés a tanároktól? annyira ezen már amúgy nem lepődnek meg, de ettől még nem rossz poén. viszont pont a végzősök nem fogják látni. tehát ennek inkább valami spontaneitást illene adni. valahol menet közben, vagy a keringő után, amikor már nem várják.

végül a legfontosabb. az, mikor mindenki beszabadul táncolni. könyörgöm! ne egyetlen keringő szóljon húsz percig! javasolnám megkérdezni a keringőt betanító tanárt, talán hallott már párat. (persze, ha a tesitanár volt az elkövető, akkor ezt ne erőltessük!)

és legyen buli! dübörögjön egy darabig a rákendroll! de most komolyan, az annyira báli lenne. ne csak a kötelező diszkóbavonul a banda legyen már!

beszédet nem ma írok. de lesz az is, csak már úgyse olvas idáig senki, mert hosszú lett a poszt!

A bejegyzés trackback címe:

https://csavarhuzo.blog.hu/api/trackback/id/tr541351478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kislélek (törölt) · http://nagyontudokvalamit.blogspot.com/ 2009.09.01. 10:01:51

Én azért végigolvastalak. Hogy Te milyen kreatív vagy! :-) :-) Tetszik az ötleted! :-)
süti beállítások módosítása