ez is van...

tumblr, fotókkal: csavi52.tumblr.com
fotók:indafoto.hu/csavahuzo
e-mail:csavarhuzo77[kukac]gmail[pont]com
van még:fészbúk, msn, skype, hasonló baromságok

csip-csip...

szerintetek...

címszavakban...

ajándék (8) alvás (13) balaton (9) barátnő (5) betegség (6) bicikli (12) bkv (13) bl (8) blog (29) bringa (9) budapest (5) buék (5) buli (30) bulvár (5) csili (6) dexter (5) dunaferr (5) eb (21) élet (8) én (158) énblog (5) esküvő (5) eső (7) étterem (7) fáradtság (6) fellépés (7) fénykép (7) film (11) foci (106) fotó (10) fotózás (7) főzés (5) ftc (5) hellókarácsony (14) hétfő (5) hétvége (29) hideg (7) játékvezetés (33) jégkorong (5) kaja (6) karácsony (6) képek (8) kerékpár (7) magyar (6) magyarország (5) malb (5) máv (6) mefob (5) mozi (12) munka (54) nb1 (6) (6) nyár (8) nyaralás (6) olimpia (11) ősz (5) pálinka (5) pihenés (8) röpi (13) röplabda (68) sérülés (7) sör (18) spori (5) sport (29) statisztika (8) strandröplabda (13) szabadság (5) szalagavató (23) sztrájk (6) születésnap (9) tábor (5) tánc (56) tél (9) tűzvonalban (6) tv (11) vacsora (9) vb (6) video (5) # a múlt

magyarfoci vs tél

2009.02.20. 13:31 csavarhuzo77

tegnao beletekintettem a sport tv egyik műsorába, ahol arról lehetett szavazni, mennyi legyen a téli szünet a magyar labdarúgó bajnokságban. az opciók az egy, kettő és három hónap voltak. az arány pedig 90/5/5 % körül alakult. szóval senki nem akar itt hosszas szünetet. (más kérdés, hogy aztán senki nem megy ki a meccsekre...) ma pedig olvasom a nemzeti sportban, hogy kettő kivételével megrendezik a meccseket, amelyek a hétvégére voltak tervezve. persze csak abban az esetben, ha addig nem fordul kritikusra az időjárás, vagyis nem eseik semmi sem. ráadásul minden klubnál sírnak-rínak, hogy jajj szegény ők, mert ezek a rossz pályák most aztán végképp tönkre mennek, igazából csak valamikor tavasszal kéne szaladgálni, ha már van vagy 20°C. szerintem meg meg kellene oldani a problémát!

érdekes módon a világ nálunk hidegebb részén is tudnak ilyen időben meccset rendezni. sőt rémlik is valami olyasmi a szabálykönyvből, hogy a havas pályán feket vonalakat kell festeni szénporral, meg lehet piros lasztit kergetni a havon. viszont nálunk ez is kevés, mert nem csak a hó esett, de fagyott is a talaj, mert még ráadásul hideg is van. valami azt súgja nekem, hogy a fentebb említett helyeken (orosz-, ukrán-, skandináv bajnokságok) szintén nem 25-30°C környékén havazik. ott azonban nem sérülnek meg a derék labdazsonglőrök.

most jön az, hogy a szakértők elmondják, igen ám! de!!! ott fűtött a pályák talaja, és az akkora nagy dolog, hogy csak csuda. na akkor elmondom, hogy a két hely egyike, ahol tuti nem lesz meccs, az a győri intézmény. ez azért érdekes, mert mikor a jó tarsoly csaba odament és talicskaszám tolta a pénzt, akkor építettek egy ultramodern komlexumot, sok-sok pályával, kiszolgáló egységgel, új stadionnal (na jó a régit építették át), aminek - figyelem - fűtött a pályája! kis hazánkban elsőként és azt hiszem egyedüliként. illetve bocsánat a honvéd szurkolóktól, tudom, hogy a jó bozsik stadion már évtizedekkel ezelőtt rendelkezett ilyen fölszereléssel! de tudom azt is, hogy csak egyetlen egyszer kapcsolták be, még a megépítés után, és akkor a pálya ugyan nem javult semmit, ám a három szomszédos kerületben minden közműszolgáltatás egy hétig szünetelt. tehát győrött prímán fűthető a pálya. és az öreg józsibá' nyilván le is ment az alagsorba a kazánházhoz.

(sötét folyosókon halvány pislákoló és villódzó lámpák közt vonult. fütyürészve kanyargott a folyosókon. ahogy a kamera követte, több helyütt megfejthetelen forrásból gőz csapott ki. a nehéz, drámai zene feszültséget alkotott a vidám füttyszóval, és mindenki lélegzetvisszafolytva várta, mikor és hol jelenik meg a gonosz főszereplő...)

ott azután egy nagy tolózárhoz érve eltekerte a vaskereket. nyikorogva fordult a szerkezet és hangos sziszegő hang kíséretében látszólag semmi nem történt. ám odakint kitavaszodott! ja, nem! csak beindult a fűtés.

joggal gondolhatnánk, ha valahol, hát az eto pályán lesz meccs. de persze nem. mert a fűtés nem azért van, hogy elolvassza a havat!!! nem én mondom, ezt a győri szakembertől olvastam az újságban. ez csak arra jó, hogy ne legyen kemény jeges a talaj. nyilván nem is az. de akkor miért nem lehet a havon focizni egy picit?

(naaaa, léccccciiii! tessék már megengedni neküüünk! nem lehet - förmedt a gyerekekre az öreg gondnok!)

szóval a furmányos rendszer csak jeget olvaszt, havat nem. sebaj, mert a többi pályán is lapáttal, meg munkagépekkel tologatják le a havat. na azt itt nem lehet, mert, ha géppel rámennek, akkor tönkre megy a fűtőrendszer! beszarok! (bocsi!) akkor minek ez az egész? mikor lehet ezt használni? hidegben nem, melegben meg minek? lapátra meg nyilván már nem futotta. ezek után már csak az a kérdés merül fel bennem, hogy a rengeteg műfüves közül miért nem lehet valahol lejátszani? persze gyanítom azt az mlsz nem akarja. pedig az a 134 néző azt is körül tudná állni. és ha az orosz csapatok (pl) nemzetközi meccseket játszanak műfüvön, akkor talán a kiváló erőkkel felálló győr (13. hely) is tudna picit rugdosni ott. na mindegy, én ehhez kicsi vagyok.

ui.: a hét közepén huszti szabolcs a zenit színeiben hazai pályán pályáralépett. gólt lőt. szentpéterváron -5°C volt és hó. sok-sok hó!

A bejegyzés trackback címe:

https://csavarhuzo.blog.hu/api/trackback/id/tr70954796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csibike · http://gyermekmegorzo.blogspot.com/ 2009.02.20. 14:59:27

Csak azért nem küldeném ki szerencsétlen focistákat a mínuszokba, a havas pályára, mert egyrészt én is rühellek fázni, másrészt meg el nem tudom képzelni, hogy ilyen körülmények között ne legyen burleszk jellege a fcoinak :)

Iscream 2009.02.20. 20:27:13

hó nélkül is burleszk jellege van :)
És igenis menjenek ki és tegyék azt amiért a fizetést kapják. Nem hiszem, hogy benne van a szerződésükbe, hogy +10°C alatt nem játszhatnak :) Más sportokba (NFL) nem kérdéses, hogy szakadó hóesésben és rekord hidegben is megtartják a mérkőzéseket.

Hülyebárány · http://hulyebarany.blogspot.com 2009.02.20. 21:30:42

A "magyar" focit inkább nem jellemezném, viszont... fűtött pálya?! Tökjó! Ha fűthetném az udvart nem lenne kérdéses hol tölteném a hosszú téli estéket.
Egyetértek Tillával, nem nyaralnak a füvön, hanem fociznak. Szerintem. Vagy valami olyasmi...

Csili · http://csili.blog.hu 2009.02.21. 13:52:49

Én is csatlakozom, habár nem olvastam a bejegyzést el, csak megkértem csavit hogy mesélje el:P
Aki pénzért focizik az ne rinyáljon hanem focizzon!!! Ez mondjuk minden szabadtéri sportra igaz. Az NFL-esek érdekes nem sírnak hogy játszaniuk kell a hidegben.

csavarhuzo77 · http://csavarhuzo.blog.hu 2009.02.23. 09:46:17

köbö iscream hozzászólásával értenék egyet, azzal a kiegészítéssel, hogy az nem igazán számít, mi van a szerződésben, mert a klubok sem igazán tatrják magukat hozzá. de az ért a fiúk csak menjenek, a tulajok pedig ne féltsék úgy a pályát.
ha rali csapatot tartanának fenn, akkor az autók alkatrészei kopnának, rongálódnának. itt a pálya meg a játékos. ez a velejárója a focinak!

Csili · http://csili.blog.hu 2009.02.23. 11:22:24

Most már igazán itt lenne az ideje egy mjúzik váltáshoz sztem. :)

Csili · http://csili.blog.hu 2009.02.23. 13:06:19

Juuuuj de romántise:) türüpp-türüpp
süti beállítások módosítása