ez is van...

tumblr, fotókkal: csavi52.tumblr.com
fotók:indafoto.hu/csavahuzo
e-mail:csavarhuzo77[kukac]gmail[pont]com
van még:fészbúk, msn, skype, hasonló baromságok

csip-csip...

szerintetek...

címszavakban...

ajándék (8) alvás (13) balaton (9) barátnő (5) betegség (6) bicikli (12) bkv (13) bl (8) blog (29) bringa (9) budapest (5) buék (5) buli (30) bulvár (5) csili (6) dexter (5) dunaferr (5) eb (21) élet (8) én (158) énblog (5) esküvő (5) eső (7) étterem (7) fáradtság (6) fellépés (7) fénykép (7) film (11) foci (106) fotó (10) fotózás (7) főzés (5) ftc (5) hellókarácsony (14) hétfő (5) hétvége (29) hideg (7) játékvezetés (33) jégkorong (5) kaja (6) karácsony (6) képek (8) kerékpár (7) magyar (6) magyarország (5) malb (5) máv (6) mefob (5) mozi (12) munka (54) nb1 (6) (6) nyár (8) nyaralás (6) olimpia (11) ősz (5) pálinka (5) pihenés (8) röpi (13) röplabda (68) sérülés (7) sör (18) spori (5) sport (29) statisztika (8) strandröplabda (13) szabadság (5) szalagavató (23) sztrájk (6) születésnap (9) tábor (5) tánc (56) tél (9) tűzvonalban (6) tv (11) vacsora (9) vb (6) video (5) # a múlt

stohl 'bauer' andrás - tűzvonalban

2007.09.18. 09:29 csavarhuzo77

adtam magamnak 24 órát (!), hogy feldolgozzam az látottakat. és smilodonnak (meg bárki másnak) beszámoljak bucó zászlós kalandjairól. nem is annyira a cselekmény a fontos azt hiszem. főként, mert az volt a legkevesebb. de a mély mondanivaló, a karakterek egyedisége és azok a helyzetek, amiket a színészek erőnek erejével mégis természetesnek tűnő módon elénk tárnak nem maradhatnak említés nélkül.

megtudthatuk, hogy a mi agyonpályáztatott és tendereztetett világunkban a rendőrség képviseli az egyszerűséget. egy örs, ami gazdasági irányítás nélkül áll, könnyedén alkalmaz egy gondnokot, akit bármikor lehet használni kisebb pluszfeladatokra. ilyen az örs épületének szerkezeti átalakítása. és hogy ne maradjon segítség nélkül, a rendőri állomány szabadidejében nem rest segíteni. igaz, nem akárki a gondnok, hiszen egy huszonhatévet szolgált, a tisztes rendőrnyugellátást megérdemlő úr, aki mellesleg hollósi frigyes. ez arra is feljogosítja, hogy bármikor felülbírálja az első rendőri vezető döntését. csak épp nem számolt azzal, hogy bucó ezért majd leteremti. az epizód alatt kábé olyan rendszerességgel, ahogy a török veri barátait - a látszat kedvéért - rejtő légiósregényeiben. persze ez ügyesen, szinte észrevétlen erősíti a nézőben a főhős jellemét. de őt még hagyjuk.

más új szereplő is akadt. szabó muskétás, a kerületi kapitány, akit trokán péter, egykori erdész (szomszédok) alakít. első találkozás a bucival, alattvalójával izgalmas. buci jól megmutatja ki az úr a háznál. elküldi melegebb éghajlatra a főnökét, aki vadászni szeret. milyen új jellem ez az egykori erdésztől! és a hűvös eleganciája, a vállára vetett zakóval, valamint a halkan elmondott fenyegetésével, ejha!

további új szereplő is akadt. szintén nehéz lehetett elsajátítania a figurát. garmavölgyi lászló, bocsánat dr. garamvölgyi lászló rendőrségi megmondó nem mást alakít, mint dr garamvölgyi lászló rendőrségi megmondót. mellesleg buci rendésszel jó barátságot ápol.

és akkor a mi bucink. a körzet rendészeti minisztere. milyen érdekes egyedi vonásokat kellett megtanulni a színészembernek. például el kell játszania, hogy az otthoni házifeladatként előállított gyermek mellett más hölgynek is tud ilyet csinálni. remek alakítás. nem is tudom honnan gyűjti hozzá a hátteret. meg kell szegni a szabályokat is. nem komoly, olyasmi, mint egy gyorshajtás. ez is parádés! szembeszáll szabó főfelügyelővel. leordibálja a hajat a fejéről. előtte (és utána) a gondnokkal is, aki bősz állatvédő. persze buci is, de most kirakja a kutyát az udvarra! (valami azt súgja, lesz még ebből szobakutyi!) kezeli a balkézgyerek konfliktust is, és szeret mindenkit. továbbá, szabóval történt afférja mellékszálaként kiderül, hogy már szerzett vissza repülőt terroristáktól. úgy mellékesen. és mindig is rendőr akar(t) lenni. ennek némileg ellentmond, hogy 15 perc alatt megtesz mindent, hogy kirúgassa magát. de azért a szerető a belső elhárítás csinoskája, tehát van ok a bizakodásra. bár nem sok, miután az őrizetes lábát kalapáccsal eltöri. majd vidáman közli a mátkájával, hogy reggel ő már nem zsaru. ráadásként egy szabályosnak biztosan nem nevezhető őrizetbevételt is megejt. kemény, mint az alpesi zergeszar. komolyan éreztem a tévé előtt, hogy biztonságban vagyok, ha bucó tizedes és barátai vigyáznak rám és a rendre. stohl 'bucó' bauer még a plafonba is lövöldöz alkalmasint, a nyomaték kedvéért. ezt megint nem tudom, hogy számolja majd el. ezért már várom is a folytatást. addig meg lehet, hogy újranézem a részt.

»itt látható!«

A bejegyzés trackback címe:

https://csavarhuzo.blog.hu/api/trackback/id/tr77169102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Smilodon 2007.09.18. 16:09:17

Koszonom a linket! Azonnal megneztem, es visitottam a gyonyorusegtol! Nehany gondolat, mintegy hozzafuzeskent az osszefoglalodhoz:
1. A focimben, a "Tuzvonalban" feliratban szereplo lovedeken miert van huzagolas?
2. Rogton a tortenet elejen, a kollega hozza a kajat, de kulon be kell kopognia, kulonben a tarsa nem engedi le az ablakot. Miert is..?
3. Egyebkent az emlitett tars (Szivar nevezetu holgy) korulbelul ugy mondja a szoveget a film egesz ideje alatt, mintha papirrol olvasna. Szineszt nem talaltak..?
4. Motoros lopas. A ket render: "Lattad? Lattam. Jo, akkor szolj be." Persze. Meg beszeljek meg a jovoheti toto eselyeket is, es esetleg valthatnanak szot a legujabb fejlesztesekrol a Forma-1 haza tajan.
5. Csak nekem tunt fel, hogy Buco oraban furdik, harom gumikacsaval (Lehet, csak ketto volt)? En utoljara 12 evesen furodtem oraval, de gyorsan kiderult, hogy a TVshop szinvonalon hirdetett kronometer - annak ellenere, hogy ra volt irva - nem vizallo. Ugyhogy leszoktam rola. Raadasul nem is higienikus.
6. Ertelmes parbeszed 1: (hova megyunk) "Teve utca? Nem, ezt elvezni fogja!" Majd a sofor elindul. Hova..? Mert azt nem mondta meg a Buco csavo...
7. Ertelmes parbeszed 2: "Ha letette a telefont, bemegyunk, ahogy megbeszeltuk..." Ja. Csak nem beszeltek meg. Egy mondattal elobb pont az volt a kerdes, hogy kinek a modszeret alkalmazzak, es nem jott ra ertekelheto valasz.
8. Erdekes teny, hogy a 8-as korzet ormestere (torzs..?) rogton felismeri a civilben erkezo belso elharitas vezeto tisztjet.
9. Ertelmes parbeszed 3: "Beszelgessunk - nyitott konyv vagyok!" Ez nem gyenge kepzavar. Persze erkezett ra egy, a forgatokonyv iroja altal feltehetoen koltoinek szant valasz, csak a "nyitott konyv" kifejezest nem ilyen szoveg- es tartalmi kornyezetben szoktak alkalmazni.
Na, igy hirtelen ennyi. Persze az egesz tortenet zsenialisan egyugyu volt - a Spori altal emlitett kalapacsos jelenettol kezdve a "leugatom a fonokom" cimu betetig, de tobbre most nem futotta.
Megegyszer nagyon koszonom a linket, ez feldobta a napom!!!
süti beállítások módosítása