ez is van...

tumblr, fotókkal: csavi52.tumblr.com
fotók:indafoto.hu/csavahuzo
e-mail:csavarhuzo77[kukac]gmail[pont]com
van még:fészbúk, msn, skype, hasonló baromságok

csip-csip...

szerintetek...

címszavakban...

ajándék (8) alvás (13) balaton (9) barátnő (5) betegség (6) bicikli (12) bkv (13) bl (8) blog (29) bringa (9) budapest (5) buék (5) buli (30) bulvár (5) csili (6) dexter (5) dunaferr (5) eb (21) élet (8) én (158) énblog (5) esküvő (5) eső (7) étterem (7) fáradtság (6) fellépés (7) fénykép (7) film (11) foci (106) fotó (10) fotózás (7) főzés (5) ftc (5) hellókarácsony (14) hétfő (5) hétvége (29) hideg (7) játékvezetés (33) jégkorong (5) kaja (6) karácsony (6) képek (8) kerékpár (7) magyar (6) magyarország (5) malb (5) máv (6) mefob (5) mozi (12) munka (54) nb1 (6) (6) nyár (8) nyaralás (6) olimpia (11) ősz (5) pálinka (5) pihenés (8) röpi (13) röplabda (68) sérülés (7) sör (18) spori (5) sport (29) statisztika (8) strandröplabda (13) szabadság (5) szalagavató (23) sztrájk (6) születésnap (9) tábor (5) tánc (56) tél (9) tűzvonalban (6) tv (11) vacsora (9) vb (6) video (5) # a múlt

focizzunk vagy sztrájkoljunk?

2008.12.17. 13:34 csavarhuzo77

néhány napja megy a nagy népi eszmefuttatás válság kontra magyar futball témában a a világ egyetlen magyar sportnapilapjának hasábjain. tegnap talán tisza tibor volt az egyik megszólaló (nincs nálam az újság, ha nem ő volt elnézést). lényeg, hogy miután kutasi róbert elmondta, hogy a reacnál egy évre rongyos 150 milla jut, és talán ez a valóban járható út, felháborodtak a mi aranylábú gyerekeink. mert mi az, hogy fizetési sapka! rongyos havi 300.000 forintból megélni? mégis hogyan? valaki azt nyilatkozta, az ő életviteléhez ez kevés! autót kell fenttartani, lakást fizetni, stb. mégis hogyan? nos, javasolnám az illetőnek, hogy kérdezzen meg például egy ápolónőt, aki ennek töredékét keresi! persze értem én, hogy egy ápolónő nyugodtan gürizhet hatvan éves koráig, de azért ideje lenne leszállni a magas lóról. tisza tibi kijelentette, egyedül a fizetési minimum (!) bevezetésével értene egyet. valamint azt is említette, hogy sávosan kellene ezt meghatározni, mert egy bármennyire is tehetséges fiataltól pofátlanság lenne, ha annyit keresne, mint egy sztárjátékos! bizony ezt a szót használta. bizonyosan nem magáról beszélt, hiszen ő szerény gyermeke a magyar focibiznisznek. de vajon kiről? aki magyar és focizik, az itthon legfeljebb egy fél évig sztár, mert elviszik külföldre. ott aztán a többség el is tűnik. így, ha belegondolunk, jobb is lenne az a háromszázezres limit. aki valóban sztár, az majd úgyis kikerül az igazi focit játszók országaiba. aki meg nem, az elmegy szépen dolgozni. akár foci mellett.

nem tudom, a jó tisza tibi éppen hol kergette a labdát, mikor a derék lichtensteini fiúk péppé alázták az újpestet. ők pedig talán éppen amatőrök. szóval, ha nem is háromszáz rongyos ezresben, de valahol meg kéne állítani a pénzeket. beleértve persze a pontokért és egyenes rúgásokért járó prémiumokat is. mert hiába jönnek a mi aranylábú barátaink azzal, hogy bizony ők 15 év után be kell fejezzék, meg mégiscsak furcsa lenne határt szabni a fizetéseknek, bizony ez nem így van. hogy mást ne említsek, ott vannak az észak-amerikai sportok. a major sportok. baseball, amcsifoci, hoki és a kosár. nos, ott bizony kőkemény fizetési sapkák vannak. ráadásul példának okáért egy nfl játékos, ha nem tetszik sem nagyon tud eligazolni, mert csak az a bajnokság van. ráadásul ő még tán annyi ideig sem lehet sztár, mint tisza sporttárs, mert abban a sportban annyi ideig nem lehet fennmaradni, csak nagyon keveseknek. arról már nem is beszélve, hogy mennyivel többen szeretnének sokkal kevesebb csapatba bekerülni. vagy ott a jégkorong, két naponta meccs. fizetési sapkával. a mi magyar focistáink megnézni nem tudnak annyi összecsapást, mint amennyin egy valódi sztár korongozó pályára lép egy idényben. ráadásul van egy olyan érzésem, hogy picit nagyobb az igénybevétel...

de maradjunk csak itthon, mert tudom, hogy az más világ. a magyar jégkorongozók sorra lépdelnek előre. megy a szekér. kitalálták, hogyan lehet erősebb a bajnokságunk, vállalják a sokkal több meccset. sokkal kevesebbért. bizony ők még csak nem is mind profik, akik a mol ligában kergetik a pakkot, ha jól sejtem. de említhetem a vízilabdázóinkat, akik a maguk sportágában a világ legjobbjai. nagyrészük tanul, hogy később megélhessen. mert annyit nem lehet összepólózni, hogy az elég legyen. kedves kuttor attila, tisza tibor és a többiek. azt hiszem, a labdarúgás mellett belefér a suli. lehet tanulni és idővel elmenni dolgozni. az még senkinek nem ártott meg!

apropó munka. elhatároztam, hogy gaskó kolléga mintájára én is szolidaritást vállalok valakivel. persze csak akkor, ha teljesítik a követeléseimet. mivel állambácsinak rendszeresen adok haza, amiből ő finanszírozza a békávé, máv, satöbbi működését, mert az nem megy csak úgy, ezért én is kérek a máv-cargo eladásából. elvégre, ha nincsenek adóforintok, nincs megmentés. cargo sincs és akkor nem lehet eladni. tehát nekem is jár, ha a vasúti dolgozóknak jár. és amennyiben ezt kifizetik, akkor természetesen merő együttérzésből sztrájkolok. majd szolidaritást vállalok mondjuk azokkal a csinos tizenéves lányokkal, akik borzalmas szerelmi csalódásból kifolyólag nem mennek iskolába. (pisti megfogta jucsi kezét, szemétrohadtparaszt!) nem bírják idegileg feldolgozni a sokkot! vagy méginkább sztrájkolok azért, mert a reac futbalistái kevesebbet keresnek, mint egy vasúti dolgzó, pedig a vasutasoknak még sapkájuk is van.

A bejegyzés trackback címe:

https://csavarhuzo.blog.hu/api/trackback/id/tr28827942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása