ez is van...

tumblr, fotókkal: csavi52.tumblr.com
fotók:indafoto.hu/csavahuzo
e-mail:csavarhuzo77[kukac]gmail[pont]com
van még:fészbúk, msn, skype, hasonló baromságok

csip-csip...

szerintetek...

címszavakban...

ajándék (8) alvás (13) balaton (9) barátnő (5) betegség (6) bicikli (12) bkv (13) bl (8) blog (29) bringa (9) budapest (5) buék (5) buli (30) bulvár (5) csili (6) dexter (5) dunaferr (5) eb (21) élet (8) én (158) énblog (5) esküvő (5) eső (7) étterem (7) fáradtság (6) fellépés (7) fénykép (7) film (11) foci (106) fotó (10) fotózás (7) főzés (5) ftc (5) hellókarácsony (14) hétfő (5) hétvége (29) hideg (7) játékvezetés (33) jégkorong (5) kaja (6) karácsony (6) képek (8) kerékpár (7) magyar (6) magyarország (5) malb (5) máv (6) mefob (5) mozi (12) munka (54) nb1 (6) (6) nyár (8) nyaralás (6) olimpia (11) ősz (5) pálinka (5) pihenés (8) röpi (13) röplabda (68) sérülés (7) sör (18) spori (5) sport (29) statisztika (8) strandröplabda (13) szabadság (5) szalagavató (23) sztrájk (6) születésnap (9) tábor (5) tánc (56) tél (9) tűzvonalban (6) tv (11) vacsora (9) vb (6) video (5) # a múlt

ajánlat meccsnézéshez

2008.06.09. 19:50 csavarhuzo77

nézem a román - francia meccset, és finoman szólva sem rágom le a körmöm az izgalomtól. de azért a magamfajta megszállottak nem nagyon szeretnek lemaradni a legunalmasabb nulla-nulláról sem, mert ki tudja, milyen apró mozzanatot lehet majd mesélni azoknak, akik inkább valami értelmesebbet csináltak.

most, hogy e sorokat írom legalább elkezdték egymást rugdalni a fiúk. hát ez is valami.

azért, hogy az önként vállalt muszájból megtekintett mérkőzések se legyenek unalmasak, lehet tenni egy két dolgot. az egyik, hogy például az ember nagy tétben fogad arra, hogy lesz legalább 12 szöglet, esetleg kihagyott tizenegyes a meccsen. mert ezt a legsz*rabb nulla-nullánál is lehet produkálni, illetve, ha nem jön össze nem egy szimpla ásítást, hanem legalább egy "kutyafáját" kiáltást engedünk meg magunknak az összecsapás végeztével. több ezer forintos fogadás esetén már izgalmasabb jelzőkre is ragadtathatjuk magunkat.

nem biztos, hogy olcsóbb, de legalább garantált "bevételt" eredményező megoldás, ha társaságban vagy egyedül, de alkohol kíséretében tekintjük meg a labdakergető fiatalokat. bizonyára az ilyen elfoglaltságokra mindenki ismer valamilyen népi játékot, mint például anno a dallas alatt, mikor mi is mindig ittunk dzsokival. itt lehet gólonként vodkát esetleg bedobásonként sört, vagy somos ákos bakinként pálinkát fogyasztani. nekem most az az ötlet fordult meg a fejemben, hogy mégis adjuk meg a módját, bármi alkalmat is találunk a meccs alatti lerészegedésre. minden meccsre a résztvevőkhöz köthető alkoholt fogyasszunk! ez azzal a nem elhanyagolható előnnyel is jár, hogy több féle alkoholt szerzünk be, ergo több palack alján marad valami az eb végére, és azt a díjátadó ceremónia alatt mind-mind megihatjuk!

lássuk a mai kínálatot! románia és franciaország csap össze. gól nincs, lövés elvétve, tehát érdemes a szöglet, bedobás, - idült alkeszek esetén - jó passz esetén fogyasztani. ha a francia oldalon történik valami, akkor kézenfekvő egy bordóit bontani, vagy más gall bort, hisz ebben ők közismerten jók. román akciónál már nagyobb bajban lehetünk, de itt a segítség. némi kutatómunkával felfedeztem a román nemzeti italokat. ha nagyon nem akarjuk keverni (bár annak semmi értelme) akkor ihatunk "híres" román fehér sauvignont. sose ittam, és nem is hiányzik. és a bor fajtája barátságos ikszre utal. esetleg erdélyi csíki sörrel is olthatjuk szomjunkat mutuék megmozdulásai nyomán, de ha igazán élvezni akarjuk a meccset, akkor almával kevert szilvapálinkát kortyolgassunk. és ne feledkezzünk meg a sangriáról se, hiszen mejuto gonzales spori látványos hanyatteséseit is meg kell ünnepelni.

este holland - olasz. erősebb idegzetűek füvezzenek a németalföldi kirúgások alkalmával, de az eredeti terveknél maradva adja magát a rengeteg jó holland sör. csak a saját kedvencemet említve például a heineken. úgyis van focis kötődése a márkának. de ott van még a holland gin, a jenever is, ha valami erősebbre lenne szükségünk az izgalmak miatt.

a szebb olasz színészi teljesítményeket a kizárólag olaszhonban készíthető talján törkölypálinkával a grappával jutalmazhatjuk. ha a 40-45%-os alkohol tartalom mégis erős lenne (vagyis nyulak vagyunk!), akkor egy chianti vagy egyéb borok, borfélék jöhetnek szóba, ebből is van dögivel arrafelé.

a játékvezető az esti meccsen svéd lesz. ez megint nem egyszerű. leginkább, mert ezek a skandinávok nem nagyon szeretik, ha polgáraik hazájuk földjén alkoholt fogyasztanak. svédországban azt hiszem, csak egy cég forgalmazhat alkohol tartalmú italt, ők is rengeteg megkötéssel. de van azért ott is nemzeti ital, tehát ha fröjdfeldték tévesen kiállítanak három olaszt és két hollandot, akkor glöggöt kell inni.

glögg: Eredetileg a glögg egyszerű forralt bor volt; kevés alkoholt tartalmazott. Az 1880-as évekből származik Gustava Björklund receptje, amely így szól: végy egy üveg vörösbort, keverd össze fele annyi vízzel, tégy bele három összetört szegfűszeget, néhány darab fahéjt, egy kevés cukrot, és tálalás előtt főzd egy kicsit. A glögg az idők folyamán erősebbé vált. Ennek az lehet az egyik oka, hogy áttértek az ízesebb karamellre, amely úgy készült, hogy a glögg fölé egy szitát tettek, erre szórták a cukrot, a glögg gőzét meggyújtották, és a többit az égő alkoholra bízták. Ehhez azonban az kellett, hogy a glögg alkoholtartalma legalább 20 térfogatszázalék (40 fok) körül legyen. Mivel a párologtatás és az égés durván a felére csökkenti az alkoholtartalmat, a karamellizálást pazarlásnak tartották, és az újabb receptek el is hagyják.A karamellizálás alatt egyébként ízes, sötétbarna, nagy molekulatömegű polimerek keletkeznek. Ezeket az anyagokat, ha a glöggbe nem is, ételszínezésre, például szójaszósz-utánzatokhoz és sötét színű sörökhöz máig felhasználják. A svédek azonban nemcsak az ital alkoholtartalmát növelték, hanem több fűszert is adtak hozzá. A mai glöggnek már nem sok köze van a forralt borhoz.

forrás: gasztronómia

A bejegyzés trackback címe:

https://csavarhuzo.blog.hu/api/trackback/id/tr48511763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása