ez is van...

tumblr, fotókkal: csavi52.tumblr.com
fotók:indafoto.hu/csavahuzo
e-mail:csavarhuzo77[kukac]gmail[pont]com
van még:fészbúk, msn, skype, hasonló baromságok

csip-csip...

szerintetek...

címszavakban...

ajándék (8) alvás (13) balaton (9) barátnő (5) betegség (6) bicikli (12) bkv (13) bl (8) blog (29) bringa (9) budapest (5) buék (5) buli (30) bulvár (5) csili (6) dexter (5) dunaferr (5) eb (21) élet (8) én (158) énblog (5) esküvő (5) eső (7) étterem (7) fáradtság (6) fellépés (7) fénykép (7) film (11) foci (106) fotó (10) fotózás (7) főzés (5) ftc (5) hellókarácsony (14) hétfő (5) hétvége (29) hideg (7) játékvezetés (33) jégkorong (5) kaja (6) karácsony (6) képek (8) kerékpár (7) magyar (6) magyarország (5) malb (5) máv (6) mefob (5) mozi (12) munka (54) nb1 (6) (6) nyár (8) nyaralás (6) olimpia (11) ősz (5) pálinka (5) pihenés (8) röpi (13) röplabda (68) sérülés (7) sör (18) spori (5) sport (29) statisztika (8) strandröplabda (13) szabadság (5) szalagavató (23) sztrájk (6) születésnap (9) tábor (5) tánc (56) tél (9) tűzvonalban (6) tv (11) vacsora (9) vb (6) video (5) # a múlt

ittam pálinkát is és jó volt

2009.02.17. 08:08 csavarhuzo77

nem lesz ennek így jó vége! kinek hiányzott ez az idő? de most tényleg? ráadásul nem is látszik a vége, holott már réges rég lehetne akár tavasz is, hiszen globálisan fel vagyunk melegedve. vagy mégse?

  • első kőrben leesett a hó, amire semmi de semmi szükség nem volt. vagy legalábbis nem most.
  • következő az lesz, hogy jön egy kis enyhébb (értsd, +1-2 °C) idő, és ez szépen átalakul gusztustalan latyakká.
  • azután jön a rettenetes hideg. de olyan, hogy az utcán vacogó jegesmedvék (meg barnák is, mert nincs olyan, hogy fehérmedve-bűnözés!) állítanak meg és cibálják le rólunk a kabátot. ettől persze a trutyi lefagy. és akkor a lúzer autóvezetők össze-vissza törnek mindent, beleértve magukat is. a cekkeres nyuggerek meg esnek-kelnek, mind a kejfeljancsi, mert nekik nem jó otthon. amúgy is bosszantó, mikor a legnagyobb csúcsban kell nekik közlekedni, hogy akinek tényleg muszáj, az sz...jon a buszon. oszt csodálkoznak, ha nem adják át nekik a helyet! ezek következményeként a közlekedés minden formája lehetetlenné válik.
  • újabb hógenya esik, mert ezzel még sokkal rosszabb lehet a helyzet. főként, mert ez már a kötöttpályás közlekedést is megbénítja. de nem ám úgy, mint gaskó kisdobos, hanem úgy istenigazából. persze előbb említett úr, errlől majd kitalálja, hogy minden lehullott pehely után neki és hű szakszervezeti katonáinak (de főleg neki) jár egy csomó zseton, tehát, ha majd elolvad sztrájk. vagy addig is. csak addig a váltómelegító munkások nem veszik fel a munkát.
  • természetesen újabb megahideg következik, hogy lehessen miskolc indiai telepeseinek újabb segélyt folyósítani, nehogy megfaggyanak szegény bodzagyűjtők. meg aztán kell a bömösbe is benya, mert ilyenkor többet fogyaszt a fűtés miatt.
  • ekkor már meg kell említeni, hogy sokáig nem volt csapadék, aztán igen és volt hideg is meg meleg is, tehát semmi, de semmi nem terem rendesen, úgyhogy nyárra megint felemeljük mindennek az árát.
  • aztán jön az enyhülés és megint minden gusztustalanul latyakos lesz. és jön az árvíz is, ami eláraszt néhány ártérben felhúzott vityillót. persze sírás és rívás is lesz, de az megint nem jut senkinek eszébe, hogy talán a természetes élővilágok kellős közepibe nem kellett volna építkezni. (na igen, de akkor nem lesz tiszára/dunára/drávára, stb) néző telek saját stéggel!)

na ez jön most mind! és persze a főnököm és néhány csókos kolléga továbbra is idegesít a reggeli értekezleteken. mert mi a rákért kell közben kávét szürcsölgetni. jó hangosan természetesen. amúgy is utálom a szürcsölést. meg különben sem erre való az operatív értekezlet. kelljenek korábban és igyák meg öt (azaz 5) perccel hamarabb. ihatnék én is velük, de nem akarok.

mindemellett tök jó kedvem van, csak a mai kávéparty értekezlet rádöbbentett, mennyire nincs kedvem ma dolgozni. mert a hétvégén szobát alakítottunk és most csudajó lett. csili meg is írta a részleteket, olvassa el aki akarja! (mindenki!!!) és most otthon akarok lenni a zsírúj baró ágyikómban és nézni valami filmet! és enni is valamit. mert atom éhes vagyok. tegnap ugyanis voltunk étteremben. (trattoria ismét) az ok: csilim kibogozhatatlan családi viszonyainak egy idegenbe szakadt tagja, aki évi rendszerességgel (ki az az évi???) érkezik, és most ez volt és akkor menni kell enni. nem ismerem a részleteket, de nem baj, mert a menni kell enni rész teljes mértékben kielégít.

mentünk, ettünk, jó volt. bővebben: odamentünk, rendeltünk és jól megettük és ez bazijó volt. olasz étterem, de eddigi két látogatásunk alkalmával nem ettem semmi tésztát. akarom mondani pastát. de most megérett az elhatározás. carbonaras, rákos (szegény!), chilis pasta lett az áldozat. konzervíz nélkül és rettenet mennyiségű csilivel (nem a csajszi, akivel többet találkozunk, mint mással, hanem a fűszernövény!) érkezett. ez szokatlan, mert az éttermek erős kínálata általában a langyos kakaóval tud csak versenyre kelni. no ebből kiindulva a dísznek szánt (?) szárított piros izét (5-6 cm) is beleaprítottam az étekbe. később a hírportálokon megjelent brékinnyúzok arról számoltak be, hogy sárkányt láttak a ráday utcában tüzet hányni, de egyes szemtanúk szerint csak primitív vulkánkitörés volt. míg a tolkien rajongók szerint újrakovácsolták az egyet. na a lényeg, hogy fergetegesen jó volt. akárcsak a kísérő tiramisu. eleget olvastatok mára, ennél hosszabb posztot nem írok, csak, ha könyörögtök! (félmeztelen szüzeket áldozva természetesen!)

A bejegyzés trackback címe:

https://csavarhuzo.blog.hu/api/trackback/id/tr87947981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csili · http://csili.blog.hu 2009.02.17. 08:36:46

Gondolom csak gépelési hiba, az a rész hogy "ágyacskámban'", mert semmiképpen sem beszélhetsz róla egyesszámban!!! Az az ágy a miénk, de legfőképpen az enyimééééé.... :))

Hülyebárány · http://hulyebarany.blogspot.com 2009.02.19. 01:09:24

Az előrejelzéseid után nekem is ihatnékom támadt! x)
A "tűzet láttak"-ról kapcsolatban éppen a minap mesélte helyi tűzoltó ismerősöm, hogy kihívták őket Budakalászra azzal, hogy ég egy autó teteje, de kiderült kiérkezésük után, hogy csak egy mozgó krematórium (!!!) amely kisállatokat hamvaszt kérésre...

csavarhuzo77 · http://csavarhuzo.blog.hu 2009.02.19. 06:50:41

@Csili: az ágy azé, aki megműveli! :)

@dincs: hát akkor egészségedre, vagy ahogy egy barátom mondaná: EGÉR!
a krematórium, kissé morbid, nemdebár?

Csili · http://csili.blog.hu 2009.02.19. 16:42:19

Ezt jobb lett volna ha el sem olvasom:(( kisállatok? de miért?????

csavarhuzo77 · http://csavarhuzo.blog.hu 2009.02.19. 16:47:35

nyilván csak öreg korukban természetes halált halt kisállatok!

Iscream 2009.02.19. 17:35:07

Te ez nagyon hosszú.. :)
A takaró is közös? vagy az két egyszemélyes?

Hülyebárány · http://hulyebarany.blogspot.com 2009.02.20. 10:19:44

Peeeersze, kifejezetten természetes halált halt állatkáknak! Utánanéztem, tényleg van ilyen (allathamvasztas.extra.hu)
Bár a mai világban már semmin nem lepődöm meg...

Csili · http://csili.blog.hu 2009.02.21. 13:31:09

Hú... megnyugodtam, de csak 5 percre
süti beállítások módosítása