ez is van...

tumblr, fotókkal: csavi52.tumblr.com
fotók:indafoto.hu/csavahuzo
e-mail:csavarhuzo77[kukac]gmail[pont]com
van még:fészbúk, msn, skype, hasonló baromságok

csip-csip...

szerintetek...

címszavakban...

ajándék (8) alvás (13) balaton (9) barátnő (5) betegség (6) bicikli (12) bkv (13) bl (8) blog (29) bringa (9) budapest (5) buék (5) buli (30) bulvár (5) csili (6) dexter (5) dunaferr (5) eb (21) élet (8) én (158) énblog (5) esküvő (5) eső (7) étterem (7) fáradtság (6) fellépés (7) fénykép (7) film (11) foci (106) fotó (10) fotózás (7) főzés (5) ftc (5) hellókarácsony (14) hétfő (5) hétvége (29) hideg (7) játékvezetés (33) jégkorong (5) kaja (6) karácsony (6) képek (8) kerékpár (7) magyar (6) magyarország (5) malb (5) máv (6) mefob (5) mozi (12) munka (54) nb1 (6) (6) nyár (8) nyaralás (6) olimpia (11) ősz (5) pálinka (5) pihenés (8) röpi (13) röplabda (68) sérülés (7) sör (18) spori (5) sport (29) statisztika (8) strandröplabda (13) szabadság (5) szalagavató (23) sztrájk (6) születésnap (9) tábor (5) tánc (56) tél (9) tűzvonalban (6) tv (11) vacsora (9) vb (6) video (5) # a múlt

a bkv monnyon le!

2008.04.30. 08:36 csavarhuzo77

a békávé egy köcsög! vagy ahogyan a magyar popipar fekete veszedelme dákó-pákó mondaná, a bekave edzs kocsog! de tényleg!!! tegnap délután dolgom volt a city-ben. tervezetten kerékpárral mentem volna, ám az eső jól keresztülhúzta a számításaim. dehát van bérletem, ergo kimondottan gazdaságos, ha minél többet utazom a fővárosi közösségi közlekedést ellátó cég (és/vagy alvállalkozóinak) járatain. feltettem hát magam a menetrendszerinti buszjáratra. nos ott egy ótvar-részeg mocskos hajléktalan (?) (és nem, nem cukorbeteg, meg nem más baj gyötörte ember volt, hanem koszos részeg állat!) feküdt két ülésen. lába pedig a szemközti kárpiton pihent. de sehogy sem volt kényelmes, ezért felpattant, majd az útjábakerülőknek ütközve a hátsó traktus felé vette az irányt. ott két fiatal lány ijedten nézte, ahogy lehuppan melléjük. kicsit fészkelődött, majd a lányok felálltak és elmentek onnan. végre! - gondolta "hősünk". és szépen a hátsó sorban elfeküdt. mindjárt kényelmesebb! mindezt egy új, bekamerázott volvo gyártmányú járművön. tehát még véletlenül sem kerülhette el a sofőr figyelmét. mivel négy megállót is haladtunk, feltételeztem, hogy a végállomáson majd valami esemény lesz ezzel kapcsolatban, de nem. sofőr nem szólt a magasan képzett bizti őröknek, hogy tegyenek valamit, ő maga még annyira sem mozdult, így emberünk alkohol mámorban forgolódott tovább.

majd lementem a metróhoz. ott a következő esemény zajlott. biztonsági őr nagy igyekezettel halad a tömegben. végállomáson vagyunk és ezt az indulási oldalon teszi. mivel a peronon semmi atrocitásnak nem volt nyoma, hamar levettem, hogy valaki(k) a vonatban maradtak. már éppen örültem magamban, mondván legalább itt lent kicsapják a büdös hómleszt, ez is fél siker. de nem ez történt! a metrón két ifjú utazott a "...megállásutánhagjyákelavonatot..." bemondás után. csúnya dolog no, ez vitathatatlan. de mikor visszatértek a metróalagút sötét bugyraiból, nem ám vihorásztak és az egyenruhás erősemberrel vitatkoztak. éppen a csipát dörzsölték a szemükből kifele nagy igyekezettel. nyilván nem más történt, mint a rövid (munka)hét egyik hétköznapját nem a szokásos rendben, vacsi-mese+kakaó+fogmosás-pizsi, fejezték be, hanem dorbézolni voltak. korukból arra következtettem, hogy tán a tanárnő ablaka alatt megejtett szerenád lehetett éjjelbe nyúló, esetleg hamvas főiskolai hallgatóként valami lányok-fiúk zenére mozognak esemény tartott másnapig. aztán a kedd délelőtti intézménylátogatás elvette az időt a jól megérdemelt alvás elől. így a meglehetősen monoton vas-gilisztán zötykölődés ólmos súlyt rakott fáradt szempillájukra. lényeg, hogy tök ártalmatlan ficsúrok voltak, akik önként távoztak a vasparipáról.

kérdem én, mi indokolja, hogy őket magasan képzett, időnként a jegyvizsgálatra is alkalmas biztonsági őrök tereljék a szabad levegőre, alkalmasint hihetetlen testi erejüket fitogtatva (nem tudom, hogy most volt-e ilyen), míg a nyilvánvalóan jegyet és/vagy bérletet csak hírből ismerő, büdös, a hányás szélén lévő alkesz nyugodtan utazhat, 4-5 helyet elfoglalhat pihenés céljából, összekoszolhatja a fél járművet, és zaklathatja az utasokat. nem mondom én, hogy az éjszakai dorbézolás "áldozatait" hagyjuk garázdálkodni. de gyanítom, kevesebb kárt okoztak, mint a középkorú munkás(?)ember, akinek örök jelmondata a "nefűrgyéle!" a sok bunkó, tanulatlan, semmirekellő, jegyellenőrré képzett, nyikhaj biztonsági őrök közül hol van ilyenkor legalább egy? és a buszvezető miért nem tud szólni ezeknek, hogy mindjárt végállomás, pattanjon valaki és hajítsa le a buszról a csávót?

sztrájk, meg bunkó jegyellenőrzés, meg utas zaklatása, meg nagy pénzek felvétele az megy. köcsög békávé!

A bejegyzés trackback címe:

https://csavarhuzo.blog.hu/api/trackback/id/tr44448148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása