ez is van...

tumblr, fotókkal: csavi52.tumblr.com
fotók:indafoto.hu/csavahuzo
e-mail:csavarhuzo77[kukac]gmail[pont]com
van még:fészbúk, msn, skype, hasonló baromságok

csip-csip...

szerintetek...

címszavakban...

ajándék (8) alvás (13) balaton (9) barátnő (5) betegség (6) bicikli (12) bkv (13) bl (8) blog (29) bringa (9) budapest (5) buék (5) buli (30) bulvár (5) csili (6) dexter (5) dunaferr (5) eb (21) élet (8) én (158) énblog (5) esküvő (5) eső (7) étterem (7) fáradtság (6) fellépés (7) fénykép (7) film (11) foci (106) fotó (10) fotózás (7) főzés (5) ftc (5) hellókarácsony (14) hétfő (5) hétvége (29) hideg (7) játékvezetés (33) jégkorong (5) kaja (6) karácsony (6) képek (8) kerékpár (7) magyar (6) magyarország (5) malb (5) máv (6) mefob (5) mozi (12) munka (54) nb1 (6) (6) nyár (8) nyaralás (6) olimpia (11) ősz (5) pálinka (5) pihenés (8) röpi (13) röplabda (68) sérülés (7) sör (18) spori (5) sport (29) statisztika (8) strandröplabda (13) szabadság (5) szalagavató (23) sztrájk (6) születésnap (9) tábor (5) tánc (56) tél (9) tűzvonalban (6) tv (11) vacsora (9) vb (6) video (5) # a múlt

boldog (?) január

2013.01.08. 10:58 csavarhuzo77

még mindig ez a huzavona a munkahelyem körül. tulajdonképpen valahol egészen irigylésre méltó a helyzetem. legalábbis barátaim elsőre mindig azt mondják, ez nagyon jó nem? hát valahol igen, persze, elvagyok. de a hosszabb távú kilátások egyre rosszabbak. decemberben, mint ezt megírtam talán már nem dolgoztunk. illetve ez így nem teljesen fedi a valóságot. leállta a termelés. bejártunk és egy darabig a kötelességtudat és az unalom vitt előre sokakat (akik addig is csak kerülték a munkát, azokra ez nem igaz, az ő "munkásságuk" és annak hatása a jelenlegi helyzetre megérne egy elemzést, de nem ide tartozik). aztán ránk szóltak, hogy ugyan ne pazaroljunk már itt feleslegesen, akinek nincs dolga, az ne dolgozzon, akinek van szabadsága, az menjen haza.

végül előbb szóbeszéd, majd hivatalos formában is megkaptuk, januárban nem kell bemenni senkinek. egy állásidőnek nevezett "móka" következik. első körben január hóban végig. mindenki marad otthon, nem fogy a szabadsága, és kapja a fizetését. látszólag jó dolog ez, és nem is a hirtelen kapott szabadidő miatt panaszkodok, de azt könnyen beláthatja bárki, egy gyár, amely nem termel, nem működhet gazdaságosan. ha pedig nincs haszon, idővel vége mindennek.

jelenleg áram is csak korlátozottan van, a gázszolgáltatást teljesen felmondta a cég, tehát a berendezések állapota rohamtempóban válik kritikussá. szétfagynak a közművek, a gépek tönkremennek.

és a folytatásról egyelőre semmi hír. kaphatunk felmondólevelet, de annak kellene, hogy legyenek előzményei (csoportos létszámleépítés bejelntése, stb), mehetünk dolgozni is (jelenleg ez a hivatalos állás, hiszen írásban januári állásidőt kaptunk, de ilyen állapotok közé - fűtés, áram hiánya, közművek állapota - értelmetlen lenne visszamenni, meg is kellene rendeli az áramot és a gázt, ami ilyen szinten nem egyik napról a másikra megy. harmadik - és szerintem a legvalószínűbb változat -, hogy kapunk egy újabb papírt és még egy ideig maradunk itthon.

még mindig úgy vélem, van valaki, aki tud valamit, de kivár. (talán) egy befektető, új tulajdonos érkezésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://csavarhuzo.blog.hu/api/trackback/id/tr435004956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása